Bron:NU.nl

De Chinese vrouw die eerder dit jaar het buitenverblijf Mar-a-Lago van de Amerikaanse president Donald Trump binnendrong, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, meldt BBC News dinsdag.

De 32-jarige Yujing Zhang had een malwarestick, vier telefoons, een externe harde schijf en een laptop bij zich toen ze in maart van dit jaar werd gearresteerd bij het vakantiehuis van Trump in Florida.

Agenten vonden ook 8.000 dollar (bijna 7.300 euro), diverse creditcards, negen USB-sticks, vijf simkaarten en een apparaat om signalen op te vangen op haar hotelkamer.

Naast de gevangenisstraf, waarvan Zhang al 7,5 maand heeft uitgezeten in voorarrest, veroordeelde de rechter haar ook tot twee jaar begeleide vrijlating. De vrouw houdt zelf vol onschuldig te zijn.

Zhang kwam het terrein op door zich voor te doen als de dochter van een medewerker. Later beweerde ze aanwezig te zijn voor een VN-evenement rond de vriendschap tussen de Verenigde Staten en China.

President Trump heeft meermaals gezegd te vrezen voor spionage door de Chinese overheid, bijvoorbeeld door inbraak in telecomapparatuur. Er waren dan ook zorgen dat Zhang als spion werkte.

De Amerikaanse president was zelf niet aanwezig in het vakantiehuis toen de vrouw werd gearresteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here