Bron:voetbalprimeur.nl

ADO Den Haag kan in januari de transfermarkt op. Algemeen directeur Mohammed Hamdi heeft in China de toezegging gekregen dat grootaandeelhouder United Vansen de helpende hand wil toesteken.

Voor trainer Fons Groenendijk komt dat te laat. Hij diende maandag zijn ontslag in, nadat ADO zaterdag met liefst 4-0 onderuitging bij Heracles Almelo. De Hagenaars staan op een teleurstellende zeventiende plek in de Eredivisie, dat betekent rechtstreekse degradatie aan het einde van het seizoen.

“Ik ben in China geweest de laatste dagen en de gesprekken zijn heel goed en respectvol verlopen”, zegt Hamdi tegen Omroep West. “Dat is positief. De grootaandeelhouder is bereid mee te denken als het nodig is. En hoe het er nu voorstaat sportief gezien, is het nodig. De nieuwe trainer moet een keuze gaan maken of er versterkingen moeten komen. Als dat zo is, dan moeten we dat doen.”

Manager voetbalzaken Jeffrey van As stelt dat hij liever met Groenendijk was doorgegaan. “We wisten van tevoren dat we een zwaar seizoen zouden hebben”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “We zijn in de zomer geremd. Er ging een flink bedrag van het spelersbudget en tegelijkertijd vertrokken El Khayati, Becker en Kanon.”

Van As zag desondanks mogelijkheden om met Groenendijk aan het roer uit het dal te geraken. “Dat het met een andere trainer opeens gaat lopen, is natuurlijk onzin. Wij wilden de klus met Fons afmaken. Hij heeft de kwaliteiten om het om te draaien, maar moet er wel het gevoel bij hebben.”

Fons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag neergelegd. De oefenmeester twijfelde na de met 4-0 verloren wedstrijd bij Heracles Almelo al over zijn toekomst en heeft nu definitief besloten om te stoppen als trainer in Den Haag.

Groenendijk heeft de clubleiding laten weten dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen, zo valt te lezen in een statement op de website van ADO. Het bestuur gaat akkoord met het vertrek van Groenendijk en heeft assistent-trainer Dirk Heesen voorlopig voor de groep gezet. Ondertussen zoekt het bestuur van ADO naar een nieuwe trainer.

Op de site van de Haagse club legt Groenendijk uit waarom hij afscheid neemt. “De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt.”

De trainer vindt het ontzettend moeilijk om ADO te verlaten, stelt hij. “Ik denk dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is”, zo valt er te lezen. “De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben.”

“Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft”, sluit Groenendijk af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here