Bron:distrifood.nl

YIWU – AH-franchisers Gerard van den Tweel en Cees van der Poel zijn momenteel in China om zaken te doen.

De franchisers hebben de komende dagen verschillende afspraken met een groot aantal partijen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om handel te drijven met het Aziatische land. Het duo was donderdag aanwezig op de internationale beurs ‘China Yiwu Imported Commodities Fair 2019’ in Yiwu City, waar het tweetal Nederland vertegenwoordigde in het Europese paviljoen. Deze beurs in het zogeheten International Expo Center draait om de handel in kleine goederen.

Ouderwets pionieren

Van den Tweel en Van der Poel zijn tot 27 mei actief op de beurs. Beide heren werden donderdag welkom geheten door de Chinese minister van Economische Zaken en de burgemeester van Yiwu. Van den Tweel toont op de beurs onder meer producten van zijn bedrijven in het oosten van het land, Ter Huurne Hollandmarkt en koffiegroothandel Eurokoffie. Daarnaast promoten hij en Van der Poel verschillende andere Nederlandse foodproducten. ‘Dit is echt ouderwets pionieren, we boren letterlijk een nieuwe markt aan’, zegt Van der Poel tegen Distrifood.

Kennis maken met buitenlandse goederen

De China Yiwu Imported Commodities Fair werd in 2012 opgericht om China kennis te laten maken met buitenlandse consumptiegoederen. Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot één van de belangrijkste platformen voor buitenlandse merken van consumptiegoederen die het land binnenkomen. De totale oppervlakte van de expositieruimte bedraagt 50.000 vierkante meter. Het paviljoen van beide franchisers maakt deel uit van 2.000 internationale stands. De beurs verwacht meer dan 120.000 bezoekers en kopers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here