Bron:NU.nl

De Chinese onlinewinkelgigant Alibaba heeft zijn plannen voor een beursnotering in Hongkong uitgesteld, schrijft persbureau Reuters woensdag op basis van ingewijden. Reden voor het uitstel is de onrustige politieke situatie in de speciale administratieve regio.

Alibaba kijkt gespannen naar het economische klimaat in Hongkong, dat door de aanhoudende demonstraties van een deel van de bevolking een knauw heeft gekregen. De Hongkongse regering waarschuwde vorige week voor een recessie, omdat onder meer het aantal toeristen door de demonstraties drastisch is gedaald.

Door de economische problemen in Hongkong stelde biergigant AB InBev een beursnotering van de Aziatische tak van het bedrijf ook al uit.

Alibaba stelt de beursnotering nu waarschijnlijk uit tot oktober. Eerst ging het bedrijf uit van eind augustus. Het webwinkelbedrijf hoopt met de beursnotering in Hongkong tussen de 10 en 15 miljard dollar (tussen de 9 en 13,52 miljard euro) op te halen. Het concern heeft wel al een beursnotering in New York.

De demonstranten in Hongkong voeren actie tegen de regering in Peking en Carrie Lam, de politiek leider van de regio.

De betogingen begonnen als protest tegen een – intussen voorlopig ingetrokken – plan om uitlevering naar het vasteland van China mogelijk te maken. Inmiddels doen de demonstranten een bredere oproep tot meer democratie. Ook willen ze dat Lam het veld ruimt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here