Bron:AD

Door:Peet Vogels 

De staalindustrie heeft zware jaren voor de boeg. En niet alleen in Europa, waar Tata Steel, ThyssenKrupp en ArcelorMittal moeten inkrimpen. Ook in China is het nu alle hens aan dek.

De Chinese staalindustrie – de grootste ter wereld – lijdt sterk onder de stijgende ijzerertsprijzen, concludeert Atradius, de exportkredietverzekeraar, in een recent rapport over de staalindustrie. Maar ook de sterk schommelende verkoopprijzen van staal werken niet echt mee.

Volgens Atradius zijn de winsten in de Chinese staalindustrie in het afgelopen jaar sterk gedaald en alles wijst erop dat de winstmarges zullen blijven afnemen. Sinds het tweede kwartaal van 2019 zijn de staalprijzen vanwege de stagnerende binnenlandse vraag opnieuw gedaald,  aldus de rapporteurs. ,,Deze zullen waarschijnlijk een nieuw dieptepunt bereiken in de tweede helft van het jaar. De vooruitzichten voor de Chinese staal- en metaalsector zijn onveranderd slecht en wij verwachten dat het aantal wanbetalingen en faillissementen in 2020 verder zal toenemen.’’

Geen nieuws

Dat het (ook) slecht gaat in de Europese staalindustrie is geen nieuws. Tata Steel, eigenaar van onder meer Hoogovens in IJmuiden, kondigde eerder al een flinke bezuinigingsoperatie aan. Ook ArcelorMittal en de Duitse staalproducent ThyssenKrupp gaan zwaar bezuinigen om de verliezen terug te dringen. De vraag is of dat voldoende zal zijn om weer winstgevend te worden. Het lijkt erop dat het ergste nog moet komen. Atradius ziet twee grote problemen opdoemen voor de staalfabrikanten. Het eerste: de traditioneel grote afnemers hebben het moeilijk. En ten tweede beginnen de milieueisen nu echt te bijten in Europa.

Dat laatste treft vooral de staalleveranties aan de bouwsector. Daar ligt veel werk stil vanwege de stikstof- en de PFAS-crisis. Dat raakt de staalbedrijven direct. De regering is druk bezig met het vinden van oplossingen om de bouw weer op gang te krijgen. De vraag is echter of dat al op korte termijn soelaas gaat bieden.

Verkoop loopt terug

Daarnaast speelt de malaise in de Europese auto- en machinebouwindustrie. Dat zijn traditioneel grote afnemers van staal. Maar de verkoop van nieuwe auto’s loopt terug. De Duitse automakers hebben ook te maken met verminderde export. China bijvoorbeeld, een van de belangrijkste markten voor autobouwers, koopt minder auto’s sinds de economie daar minder hard groeit. Daarnaast speelt de verschuiving naar elektrische auto’s de staalindustrie parten. Verbrandingsmotoren bevatten veel meer staal dan elektromotoren. Dus een structurele verschuiving naar elektrische auto’s zorgt voor een permanente daling van de vraag naar staal.

De nieuwe problemen kunnen de staalfabrikanten er eigenlijk niet bij hebben. Ze hebben het al moeilijk op de overvolle Europese staalmarkt. De export naar de VS gaat moeilijk vanwege de importtarieven op staal die de VS heeft opgelegd. Die tarieven gelden ook voor Chinees en Russisch staal. Reden voor Russische en Chinese staalproducenten om hun staal op de Europese markt te dumpen. Een markt waar de Europese fabrikanten ook hun staal moeten afzetten.

Dat zet de prijzen in Europa verder onder druk. En dat terwijl de prijs van ijzererts juist stijgt. Een dambreuk begin van dit jaar van een grote ijzerertsmijn in Brazilië leidde er namelijk toe dat er minder aanbod van ijzererts is.

Schrale troost

Deze week maakte de Europese Commissie bekend een onderzoek te starten naar Chinese staalimport. Het vermoeden bestaat dat de staalproducenten lichte aanpassingen deden aan het staal om op die manier importheffingen te ontlopen.

Er is een schrale troost voor Europa. Atradius verwacht een verdere neergang in de Chinese staalindustrie.  Dat zorgt voor een minder groot overschot dat in Europa gedumpt wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here