Bron:NOS

De basketballers van de Verenigde Staten hebben de wereldtitel 3×3 in de wacht gesleept. Bij de vrouwen ging de overwinning naar China.

De Amerikaanse mannen waren in de finale op het Amsterdamse Museumplein Letland met 18-14 de baas.

De VS was groepswinnaar geworden in een poule met Nederland en titelverdediger en viervoudig wereldkampioen Servië. De Letten zorgden er in de halve finales voor dat de Serviërs in de zesde editie voor het eerst de finale misten.

In de finale werd er aanvankelijk bijna niet gescoord. Na een paar minuten sloeg de VS echter een gaatje en dat werd met hand en tand verdedigd. Letland vocht voor wat het waard was, maar steeds was de rebound voor de Amerikanen, die het duel professioneel uitspeelden.

Polen veroverde brons door een 18-15 overwinning op Servië in de troostfinale. Hoogtepunt was een mooie score van Michael Hicks.

Wereldtitel voor Chinese vrouwen

Bij de vrouwen was de wereldtitel voor China. In de finale was Hongarije geen partij voor China, dat als eerste was geplaatst: 19-13.

Het Nederlands team zal met een wrang gevoel naar de finale hebben gekeken. De Oranje-vrouwen strandden in de poulefase, na nipte nederlagen tegen uitgerekend Hongarije en China. Het onderlinge duel in de groepsfase leverde een ruime zege op voor China.

Ook in de finale nam China al snel een 9-2 voorsprong. De Hongaarse vrouwen gooiden er vervolgens flink de beuk in en daarmee werd het Chinese spel ietwat ontregeld. Hongarije kwam tot op vier punten, maar echt spannend werd het niet meer.

De bronzen plak ging naar Frankrijk, dat in de troostfinale met 21-9 te sterk was voor Australië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here