Bron:tijd.be

Door:Marie van Oost

Na elf jaar zweten heeft Manuel Goossens (36) een exportcontract met China beet. ‘Ik ben crazy geworden door het gedoe’, zegt de topman van GOOD !D, de Belgische marktleider in de productie van dierensnacks voor huismerken van supermarkten.

Het idee om naar het Oosten te exporteren rijpte bij Manuel Goossens op een reis naar China in 2008. ‘Huisdieren werden daar een statussymbool en ik zag er een markt voor mijn hondenkoekjes.’

De 36-jarige Antwerpenaar was pas 19 toen hij GOOD !D oprichtte, de Belgische marktleider in de productie van dierensnacks voor huismerken van supermarkten en speciaalzaken. In 2006 lanceerde hij Hupple. Met dat merk van zachte hondenkoekjes wou hij naar het buitenland.

GOOD !D is ondertussen actief in de buurlanden en in onder andere Taiwan, Maleisië en Singapore. Maar in China verkopen bleek moeilijker dan gedacht. Er was toen nog geen protocol tussen België en China om dierenvoeding te exporteren.

Obstakel

Met de hulp van Flanders Investment & Trade kon Goossens eind jaren 2000 toch de interesse wekken van China, waar nog geen zachte hondenkoekjes te koop waren. Maar in 2013 besliste Peking Goossens geen exportcontract te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here