Bron:tweakers.net

Volgens onderzoek kwam in 2017 45 procent van de buitenlandse online aankopen door Nederlanders van Chinese webshops. Tegelijkertijd zou een derde van de Nederlanders juist huiverig zijn om producten online uit Azië te laten komen.

Met 45 procent zou China een veel groter deel van de buitenlandse internetaankopen door Nederlanders innemen dan de nummer twee en drie, Duitsland en Engeland, die respectievelijk voor 26 procent en 21 procent verantwoordelijk zijn. België neemt 10 procent van de Nederlandse cross-border-aankopen voor zijn rekening.

Het percentage van Nederlanders dat zowel bij Nederlandse als bij buitenlandse webwinkels producten koopt nam in 2018 toe van 32 tot 40 procent en 9 procent zou zelfs alleen bij buitenlandse webshops kopen, waar dat in 2016 nog 7 procent was. Nog 51 procent haalt alleen bij Nederlandse webwinkels. In 2016 was dat 63 procent.

Op de vraag aan Nederlanders die nooit bij Aziatische webwinkels bestellen antwoordt 33 procent dat ze de kwaliteit van producten niet vertrouwen en 32 procent vindt het daarnaast gewoon makkelijker om bij Nederlandse winkels te halen. Nog eens 30 procent antwoordt ook het nog niet overwogen te hebben.

De cijfers staan in het Ecommerce rapport: The Netherland 2019 dat de Ecommerce Foundation in samenwerking met SAP Customer Experience publiceert. De opzet van het onderzoek is onduidelijk. De onderzoekers stellen zich onder andere op gegevens van Thuiswinkel.org, GfK, Eurostat, Statcounter en ‘Wikipedia’ te baseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here