Bron:filmtotaal.nl

Door:Rik Timmer

Voor de Chinese Bingbing Fan begon de ellende in mei 2018 toen bekendgemaakt werd dat ze deel had genomen aan belastingfraude. De actrice, bekend van Amerikaanse producties als X-Men: Days of Future Past en het aankomende 355, had niet het volledige bedrag van haar salaris voor een Chinese film ingediend bij het belastingbureau. Kort daarop verdween ze opeens van de aardbodem en was ook niet meer terug te vinden op sociale media – een plek waar ze eerst druk bezig was. Pas maanden later vernamen fans weer teken van leven. Het eerste wat Fan deed was haar excuses aanbieden.

In oktober 2018 onthulde ze: “Ik schaam me diep en voel me schuldig voor wat ik gedaan heb. Ik bied hierbij mijn welgemeende excuses aan. Ik heb gerealiseerd, als publiek figuur, dat ik de wet had moeten naleven en een goed voorbeeld had moeten zijn voor de samenleving en de entertainmentindustrie.” Verder gaf ze aan misbruik te hebben gemaakt van zogeheten yin-yang-contracten, waarbij het onjuiste salaris wordt ingediend.

Straf

Voordat ze het bovenstaande doorgaf stond Fan vier maanden onder huisarrest, wat haar lange verdwijning verklaart. Tijdens haar verblijf trachtte de belastingautoriteiten uit te zoeken wat ze had gedaan. Om aan een gevangenisstraf te ontkomen moest Fan, naast haar excuses, ook een geldsom van zo’n 125 miljoen dollar overdragen. Als we de actrice moeten geloven is ze blij met de verleden gebeurtenissen. Dat legde ze onlangs uit aan de New York Times.

De 37-jarige Fan: “Het mag een trog zijn die ik in mijn leven of mijn werkleven ben tegenkomen, maar deze trog is eigenlijk iets goeds. Het heeft me gekalmeerd en mij serieus doen nadenken over wat ik met mijn leven wil doen. Gedurende de reis kan niemand alleen maar rustig vaarwater hebben,” aldus één van de best betaalde actrices uit China. Vermoedelijk wordt haar volgende, buitenlandse film het eerder genoemde 355, waarin ze o.a. naast Jessica Chastain en Penélope Cruz te zien zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here