Bron:bitcoinmagazine.nl

Door: Arnold Hubach

Financiële markten zitten in de ergste crisis sinds 1929 en mensen zoeken naar alternatieven om zichzelf tegen de crash te beschermen. Een optie die je kunt overwegen, is om in cryptocurrencies zoals Bitcoin te stappen. In China komt de overheid met een tegelgeluid.

Als reactie heeft Bank of China namelijk een anti-crypto-verhaal gepubliceerd. In een lange post getiteld “3.15 Bescherming van Financiële Rechten en Belangen” deelt de bank een boodschap via het officiële haar  WeChat-account.

In de post waarschuwt de bankfunctionaris het publiek voor investeringen in cryptocurrency en schrijven ze over drie problemen die ze zien bij cryptobeurzen:

“Allereerst is het aantal frauduleuze transacties met bots ernstig. De gemiddelde omlooptijd van de top drie cryptobeurzen is veel hoger dan die van buitenlandse beurzen met een vergunning. Ten tweede is er marktmanipulatie in deze beurzen waar gedwongen leveraged trading er voor zorgt dat de keurs kan exploderen. Ten derde is het witwassen een groot probleem.

De People’s Bank of China (PBoC) wijst er ook op dat de bewering dat Bitcoin een veilige haven is, onjuist is omdat het te volatiel is. De bank dringt er bij mensen op aan om zichzelf te beschermen tegen het van de advies om in cryptovaluta te investeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here