Bron:RTL Nieuws

Het hoogtepunt van de coronacrisis in de Chinese provincie Hubei is voorbij. Dat zegt de Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong. “De moeilijkste tijd is voorbij, de situatie daar wordt duidelijk beter.”

De ambassadeur wees op de meest recente cijfers van nieuwe besmettingsgevallen. “Op het hoogtepunt had Hubei 3000 nieuwe gevallen per dag, dinsdag waren dat er nog maar 400.”

‘Bijna nul’

Maar ook in andere provincies buiten Hubei, waar de virusuitbraak begon, is het aantal nieuwe gevallen aanzienlijk minder, tot bijna nul, zei hij.

De ambassadeur stelt dat de sterk dalende lijn van nieuwe besmettingen is te danken aan de drastische, “ongekende” maatregelen die China heeft genomen tegen de uitbraak. Hubei, een belangrijke vervoersknooppunt in het land, werd compleet afgesloten van de buitenwereld.

In Europa

Tegelijkertijd gaat het in Europa nu juist de laatste dagen hard. In Italië is het aantal besmettingen gestegen tot bijna 400 en zijn er inmiddels twaalf mensen overleden. En de Duitse minister van Volksgezondheid stelde vandaag zich op te maken voor een epidemie in zijn land, omdat ze niet meer alle besmettingen kunnen traceren.

In Nederland zijn nog altijd geen mensen gevonden die besmet zijn. Volgens minister Bruins zijn er ins ons land momenteel zo’n vijftig mensen getest.

Wel is het risico dat er ook in Nederland besmettingen opduiken ‘reëel’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here