Bron:boerenbusiness.nl

Door:Kimberly Bakker

China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.

Een tankwagen met rauwe melk uit Rusland heeft afgelopen week alle inspecties doorstaan ​​in de haven van Heilongjiang, wat gelegen is in het noordoosten van China. De rauwe melk is geproduceerd op een Russisch

melkveebedrijf dat eigendom is van ‘Zhongding Dairy Farming’. Dit bedrijf ligt 25 kilometer bij de Russische grens vandaan en heeft ook een van de grootste melkveebedrijven ter wereld in handen.

Volgens de projectmanager van het melkveebedrijf wordt de rauwe melk in een koelwagen getransporteerd en binnen 7 uur verwerkt in de fabriek in Mudanjiang, wat ook in het noordoosten van China ligt. “Dit moment markeert een nieuwe fase in de handel tussen China en Rusland”, aldus Jianbo.

Ambities reiken verder

Momenteel is Zhongding Dairy Farming eigenaar van een melkveebedrijf in Rusland met 1.000 koeien. Het plan is echter om in de komende 3 tot 5 jaar nog eens 10 Russische melkveebedrijven met circa 5.000 koeien over te nemen. Deze bedrijven moeten ieder een dagproductie van 1.000 ton rauwe melk produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here