Bron:NU.nl

Tijdens het uitvoeren van bijna tien miljoen coronatests in de Chinese stad Wuhan zijn driehonderd nieuwe ziektegevallen vastgesteld, maken Chinese gezondheidsautoriteiten deze week bekend. Zij worden echter niet bij het officiële aantal coronapatiënten opgeteld, omdat zij geen symptomen vertonen.

China kent een strengere definitie van een COVID-19-patiënt en meldt alleen diegenen die daadwerkelijk symptomen van de ziekte vertonen. Mede daardoor heeft het land veel minder bevestigde gevallen dan andere wereldmachten: ‘slechts’ 84.000.

De enorme testoperatie in Wuhan werd medio mei opgezet nadat een nieuwe cluster besmettingen aan het licht kwam. Eén miljoen inwoners zijn nog niet getest door autoriteiten, die bij overige inwoners wat keel- of neusslijm afnamen.

Bij de nieuwe coronapatiënten is de directe omgeving onderzocht. Objecten als deurklinken, telefoons, mondkapjes en tandenborstels tonen geen sporen van het virus, waardoor de kans op verspreiding klein is geweest, aldus lokale gezondheidsautoriteiten.

Testoperatie kost 112 miljoen euro

Met de testoperatie is een bedrag van 900 miljoen yuan (112 miljoen euro) gemoeid, schrijft persbureau Reuters.

De provincie Hubei, waar Wuhan onder valt, is op papier de zwaarst getroffen regio van China. Bijna 70.000 van de in totaal 84.000 besmettingen werden er waargenomen. Zo’n 4.500 personen kwamen om het leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here