Bron:boerenbusiness.nl

Afgelopen weekend zijn nog eens 2 Braziliaanse slachterijen de toegang ontzegd om varkensvlees naar China te kunnen exporteren. Ook Nederlandse slachterijen worden hiermee geconfronteerd. Een navraag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) leert dat China een formeel verzoek tot camera-inspectie heeft neergelegd.

De exportban is nu ook van toepassing voor locaties van JBS en BRF, beide 2 grote Braziliaanse vleesconcerns. Daarmee is het nu voor 6 Braziliaanse slachterijen niet mogelijk om varkensvlees naar China te exporteren. Officieel hebben de vleesconcerns niets van China vernomen, alleen dat de locaties genoemd worden op een douanelijst.

Status nog hetzelfde

Op diezelfde douanelijst staan ook de namen van Vion (locatie Groenlo en Boxtel), Van Rooi en Westfort (locatie Gorinchem). Het landbouwministerie is naar eigen zeggen hard bezig om de ban ongedaan te maken, maar zover is het nog niet.

Een woordvoerder van LNV laat weten dat Nederland op verzoek van China bezig is om een video-inspectie te organiseren in één van de slachterijen te organiseren. Ook de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) liet vorige week weten dat China aanstuurt op cameratoezicht in Nederlandse slachterijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here