(Bron: fd.nl)

Het Chinese techbedrijf Bytedance heeft in zijn laatste investeringsronde de interesse gewekt van grote namen als Softbank en de Amerikaanse investeerder KKR. Het bedrijf hoopt $3 mrd (€2,6 mrd) op te halen. Met een waardering van $75 mrd (€65 mrd) zou het bedrijf een van de meest waardevolle private techbedrijven ter wereld zijn. Volgens website The Information is de huidige investeringsronde een laatste voor een mogelijke beursgang in het komende jaar.

TikTok

Vlaggeschip van Bytedance is Jinri Toutiao. Dit is een mobiele app die gebruikers van nieuws en andere verhalen voorziet op basis van hun interesses en zoekgeschiedenis. Daarnaast geeft Bytedance de app TikTok uit waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken.

TikTok heeft wereldwijd 500 miljoen maandelijkse gebruikers. Eind vorig jaar naam Bytedance voor $1 mrd de soortgelijke app Musical.ly over. Deze ging vorige maand op in TikTok, een ontwikkeling waarmee Bytedance voet aan de grond probeert te krijgen in de Verenigde Staten, waar Musical.ly populair was.

Internationale positie versterken

Op dit moment voert Bytedance gesprekken met Softbank, KKR en de Chinese investeringsmaatschappij Primavera Capital Group over de details van de overeenkomst. KKR investeerde al eerder in het bedrijf.

Bij een vorige investeringsronde van eind vorig jaar werd Bytedance nog gewaardeerd op $30 mrd. Met de opbrengst van de huidige investeringsronde wil Bytedance zijn internationale positie versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here