Bron:alkmaarcentraal.nl

Dat Alkmaar een karakteristieke stad is, mag voor ons geen geheim zijn. Maar na een uitzending van de Chinese televisiezender ‘Orange Fuzz’ heeft de kaasstad ook in Hong Kong flink naam gemaakt.

Alkmaar Marketing werd begin vorig jaar uit het niets benaderd door een Chinese man die goed Nederlands sprak. Hij bleek interesse te hebben om de stad in beeld te brengen voor een grote televisiezender in Hong Kong. Een half jaar later was het zover: een heel team kwam uit China over om de leukste plekken en evenementen in Alkmaar vast te leggen. Een rondje op de berry van de kaasdragers, een tour door het oude centrum en het bezoeken van een echte Bed & Breakfast. De Chinese presentatoren lijken behoorlijk onder de indruk van wat Alkmaar te bieden heeft.

Orange Fuzz is een programma dat op primetime wordt uitgezonden op de grootste televisiezender van Hong Kong TVB. De uitzendingen staan volledig in het teken van Nederland. Er zijn inmiddels negen afleveringen gemaakt die over het verschil tussen ons land en Hong Kong gaan. Een van de afleveringen gaat dus over Alkmaar, maar ook Rotterdam, een camping en melkveehouders passeren de revue.

Wat de presentatoren er precies van vinden, blijft vanwege de taal wat onduidelijk, maar op de gezichten valt af te lezen dat het plezier groot is. De video is zelfs zo populair geworden in Hong Kong, dat de beelden ook te zien zijn in Singapore en de Verenigde Staten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here