Bron:RTL Nieuws

De Chinese stad Suzhou nagelt inwoners die in pyjama over straat gaan publiekelijk aan de schandpaal. De lokale overheid verspreidde de foto’s maandag, voorzien van de gegevens van de gefotografeerde mensen.

De stad Suzhou heeft camera’s met gezichtsherkenning in gebruik genomen om mensen die zich ‘onbeschaafd’ gedragen te identificeren,schrijft de BBC. Ambtenaren van de stad gaven maandag zeven foto’s vrij, gemaakt door een bewakingscamera, van mensen die in hun pyjama over straat gingen.

Voorzien van naam

De bewakingscamerabeelden werden niet alleen ongecensureerd verspreid, ze waren ook voorzien van de naam, ID-kaart en overige informatie over de afgebeelde personen.

Ander ‘slecht gedrag’ van inwoners, zoals in het openbaar ‘op een onbeschaafde manier op een bank liggen’ en het uitdelen van flyers, werd ook verspreid met foto’s.

Kritiek

De lokale overheid schreef bij de foto’s dat ze aan een nationale competitie voor ‘beschaafde steden’ meedeed en dat inwoners daarom geen pyjama meer mogen dragen op straat. Op de actie van de stad kwam veel kritiek, waarop de overheid excuses heeft aangeboden. Die zegt voortaan alle foto’s te zullen blurren.

Het is niet de eerste keer dat de stad een actie tegen ‘ongewenst gedrag’ start. Volgens lokale media vroeg de stad vorig jaar al aan inwoners om foto’s van ‘onbeschaafd gedrag’ in te sturen, in ruil voor een beloning van 10 yuan (€ 1,31).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here