Bron:RTLZ

Het Chinese taxibedrijf Didi Chuxing begint binnenkort in Shanghai met een proef met zelfrijdende taxi’s. Didi ontving woensdag de benodigde vergunningen.

Dat maakte het bedrijf volgens Reuters vrijdagochtend bekend. De Uber-achtige taxiservice stelt er dertig modellen auto voor beschikbaar, inclusief menselijke meerijder om het systeem in de gaten te houden.

Wanneer de test daadwerkelijk wordt uitgevoerd, is nog onduidelijk. Klanten die er gebruik van maken hoeven voorlopig niks te betalen. Didi wil zijn dienst met zelfrijdende taxi’s volgend jaar in drie Chinese steden lanceren.

Andere projecten met zelfrijdende taxi’s

Didi is bij lange na niet het enige bedrijf dat op korte termijn aan de slag wil met een zelfrijdende taxi. In China willen Baidu en Pony.ai soortgelijke tests uitvoeren in respectievelijk Changsha en Guangzhou.

In Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona loopt er zelfs al een test: Google-dochter Waymo is daar sinds kort al actief. Passagiers klagen wel regelmatig over de dienst. Volgens onderzoek van The Information werd er in 30 procent van de recensies geklaagd over Waymo.

De zelfrijdende taxi zou passagiers op vreemde plekken eruit laten, gekke routes kiezen en niet altijd even goed koers houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here