Bron:dagelijksestandaard.nl

Door: Bart Reijmerink

Dr. Li Meng-Yan, is een Chinese viroloog die is ondergedoken in de Verenigde Staten. Vanuit een schuiladres doet ze een boekje open over de Chinese overheid, het beleid tegen corona, en de origine van het virus. Ze kon haar verhaal doen bij Tucker Carlson op Fox News. Mocht haar verhaal werkelijkheid bevatten, dan hebben de Chinese autoriteiten flink wat uit te leggen…

Het is een bijzonder verhaal van een Chinese viroloog die twee keuzes had. Haar mond houden of de waarheid vertellen. Ze koos voor het laatste, wat betekende dat ze wel het land moest ontvluchten. Want China staat erom bekend dat ze mensen ‘laat verdwijnen’. Ondergedoken in de VS deelt ze de eerste bevindingen van haar onderzoek naar de oorsprong van het virus.

In eerste instantie meldden ze misstanden nog aan haar leidinggevenden. Uiteraard deden die er niks mee, want ook zij wisten dat ze maar beter hun mond kunnen houden. Iedere vorm van mogelijke betrokkenheid bij dit soort dingen kan je naast je baan ook je leven kosten in China.

China ontkent haar bestaan, en meent dat ze haar helemaal niet kennen.

Vorige maand kreeg ze voor het eerst een podium bij FoxNews, maar ze is de laatste tijd niet meer te negeren bij de Amerikaanse media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here