Bron:retailtrends.nl

Consumentenorganisatie Test Aankoop onderzocht zes Chinese webwinkels waarbij verschillende pijnpunten naar boven kwamen. Onder meer de lange levertijd, kwaliteit en de veiligheid van de producten werden onder de loep genomen. In het onderzoek werden de webwinkels Banggood, Dealextreme, MiniInTheBox, Tinydeal, AliExpress en Wish meegenomen.

De consumentenorganisatie plaatste 64 bestellingen verspreid over de zes webshops. Daarvan hadden veel een levertijd van 24 dagen. De kortste tijd was negen dagen en de langste levertijd bedroeg 64 dagen. Een op de tien bestellingen werd helemaal niet geleverd. Daarnaast laat de kwaliteit soms te wensen over en zijn de handleidingen vaak onleesbaar.

Bij het bestellen van de producten worden vaak extra kosten gevraagd, zoals voor een verzending van minstens 22 euro, waarop 21 procent btw gevraagd wordt. En voor producten boven de 150 euro worden kosten voor Europese invoerrechten gerekend.

Aanleiding voor Test Aankoop om het onderzoek te doen, was de toename in het aantal kachten over de webwinkels. “Allicht laten ze zich leiden door de heel lage prijzen en miskijken ze zich op de risico’s”, zegt een woordvoerder van de consumentenorganisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here