Burgemeester Pauline Krikke heeft afgelopen vrijdag de dakpluktuin van het meest groene hotel van Den Haag, Hotel Court Garden officieel geopend. Hotel Court Garden is het meest duurzame hotel van Den Haag. In 2020 wil het hotel CO2 neutraal zijn en het vergroenen van het dak is hiervoor een belangrijk onderdeel.

Door de klimaatverandering worden er meer schommelingen in temperaturen en hevigere buien verwacht. Het groene dak zorgt voor een goede isolatie en regenwater wordt een grondstof in plaats van een afvalstof doordat het wordt opgevangen voor de bewatering van de pluktuin.

Burgemeester Pauline Krikke opende de tuin officieel door eerst haar waardering uit te spreken voor de onderneemster.  “Groene daken zijn zeker belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat ik alle groene daken in de stad kom openen. Ik ben nu een jaar burgemeester en ik ken je nu een jaar. Je bent één van de ondernemers die duurzame maatregelen uitvoert en zich daarnaast ook inzet voor de wijk en de maatschappij.

En dat is de reden dat ik vandaag hier sta,” zei burgemeester Krikke.

Daarna volgde een wandeling door de daktuin en als openingshandeling plukte burgemeester Krikke bladeren van de cola- en muntplant. Deze werden in de waterkannen toegevoegd en geserveerd aan de gasten tijdens de lunch.

Achou Zhang heeft met De Dakdokters samengewerkt om een polderdak met waterberging aan te leggen. Met haar wensen hebben De Dakdokters het ontwerp gemaakt en uitgevoerd. Door de toepassing van een polderdak is de waterbergingscapaciteit 7 maal groter geworden dan een standaard sedum dak. Dankzij de stevige dakconstructie konden bakken geplaatst worden voor meerdere fruitbomen. Alles wat op het dak groeit kan gegeten worden. De oogst wordt geserveerd bij het ontbijt van het hotel.

(Bron:Hollandone Nederland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here