Bron:ed.nl

Door:Daphne Broers

DEN HAAG/DEURNE – De gemeente Deurne moet de naam van de Deurnese Chinese vluchteling veranderen van Xu in Ye en ook zijn andere geregistreerde persoonsgegevens wijzigen. Dit bleek woensdag uit een uitspraak in hoger beroep van de Raad van State. 

De hoogste bestuursrechter vindt dat de Chinees heeft aangetoond dat de persoonsgegevens waarmee hij in de basisregistratie van Deurne staat ingeschreven niet kloppen.

De man kwam in 1999 naar Nederland. Hij zou hier door mensensmokkelaars naartoe zijn gebracht. Destijds gaf hij bij de gemeente Deurne een valse naam op en hij zei dat hij minderjarig was. Het zou hem geadviseerd zijn te liegen omdat hij anders meteen zou worden teruggestuurd.

De man valt onder een generaal pardon. De identiteitsfraude is verjaard. De nu 43-jarige Chinese inwoner van de gemeente Deurne wil in verband met ziekte van familie naar China reizen. Hij heeft daarvoor een nieuw paspoort nodig.  De gemeente Deurne wilde de persoonsgegevens niet veranderen maar moet dat nu dus wel doen van de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here