Bron:AD

In de zuidelijke Chinese provincie Guangxi zijn vandaag ten minste drie mensen om het leven gekomen, toen het dak van een nachtclub instortte in de stad Baise. 87 bezoekers raakten gewond bij het incident, meldt de South China Morning Post.

Hulpverleningsdiensten en de brandweer waren snel ter plaatse met ruim 200 man en dertig voertuigen. Reddingswerkers waren aan het begin van de avond nog bezig met het zoeken naar slachtoffers. Er zouden nog zeker vier personen bekneld liggen onder de metalen balken en het puin.

De uitgaansgelegenheid van 700 vierkante meter was gevestigd op de bovenste verdieping van een gebouw van drie hoog met een stalen kapconstructie. De bar, met een ingang op de begane grond, was pas sinds januari open. Waardoor het dak bezweek, is nog een raadsel.

Niet ongewoon

In China is dit soort ongelukken niet ongewoon, vaak doordat het met de bouw- en veiligheidsvoorschriften niet zo nauw wordt genomen. Vorige week kwamen in Shanghai vijf mensen om het leven, toen een in verbouwing zijnde parkeergarage instortte.

Er waren twintig mensen in het pand. Veertien mensen, voornamelijk bouwlieden, konden levend onder het puin vandaan gehaald worden. De overlevenden kwamen bebloed en onder het stof naar boven. De brandweer van de Chinese stad zocht met behulp van speurhonden naar de resterende vermisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here