Bron:AD

Tyfoon Lekima, die gisterenmorgen de Chinese kust bereikte, heeft zeker 32 levens gekost. Zestien mensen worden volgens de Chinese staatstelevisie nog altijd vermist. Meer dan een miljoen mensen in Shanghai en de oostelijke provincie Zhejiang zijn vanwege de storm geëvacueerd.

De storm heeft meer dan 3.000 huizen beschadigd. In Shanghai werd een aantal metrolijnen vanwege het noodweer stilgelegd. Ook het trein- en vliegverkeer in verschillende steden raakte hevig ontregeld;  hogesnelheidstreinen en honderden vluchten werden geschrapt.

Inmiddels is de tyfoon afgezwakt tot sterke tropische storm. Het vliegverkeer op de luchthavens van Shanghai en Hangzhou wordt langzaam weer opgestart. Noodteams zijn aan de slag om beschadigde wegen, water- en elektriciteitsleidingen te repareren, meldt de Global Times.

Lekima trok eerder al over Japan en Taiwan, waar voor zover bekend één dodelijk slachtoffer viel. In het noorden van Taiwan bleven scholen, overheidsgebouwen en bedrijven, waaronder de financiële markten, vrijdag vanwege het noodweer gesloten. In de nacht van donderdag op vrijdag viel de stroom er uit in meer dan 50.000 huizen.

In de Japanse stad Okinawa raakten tenminste vier mensen gewond. Lekima ontregelde ook de veerdiensten en het vliegverkeer rond de eilanden in het zuiden van Japan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here