Bron:boerenbusiness.nl

Door:Jorine Cosse

Ondanks de coronacrisis heeft Lely het eerste automatische Astronaut A5-melksysteem op Chinees grondgebied geïnstalleerd. De uitbraak van het virus zorgde voor enige vertraging in het proces, maar inmiddels draait de eerste robot.

De robots worden geïnstalleerd op een zogenaamde ‘toeristenboederij’ met 200 melkkoeien in de provincie Shangdong, nabij de stad Weifang. De installatie zou in eerste instantie in januari plaatsvinden, maar door de uitbraak van het coronavirus is dit uitgesteld. Omdat de grenzen gesloten zijn heeft Lely er voor gekozen om de installatie op afstand uit te voeren. Dit doen zij in samenwerking met een Chinees technisch team en door middel van videobegeleiding en training vanuit Nederland.

A5 robot betreed Chinese markt

De Aziatische markt is geen onbekend terrein voor de roboticagigant, maar voor de Astronaut A5 is dit de eerste keer op Chinese grond. Lely geeft aan dat de eerste geluiden vanuit China positief zijn. Deze eerste robot draait en naar verluidt moet de 2e robot inmiddels ook operabel zijn. Het feit dat de robots op afstand zijn geïnstalleerd, is een nieuwe ontwikkeling voor de machinebouwer. Het bedrijf ziet dit dan ook als een groot succes en een knap staaltje teamwork.

De Chinese melkveehouderij waar de robots draaien is een toeristische attractie. Veel Chinezen die na de jaren ’80 geboren zijn hebben nog nooit van hun leven een boerderij gezien met levende dieren. Toeristenboederijen worden in de buurt van steden opgezet om de Chinese bevolking kennis te laten maken met het boerenleven en de zuivelproducten die daar vandaan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here