Bron: boerenbusiness .nl

Het is de Nieuw-Zeelandse coöperatieve zuivelgigant Fonterra niet gelukt om haar belang in het Chinese Beingmate in 1 keer volledig te verkopen. Daarom wordt een gedeelte van de 18% nu via de aandelenbeurs te koop aangeboden.

“We hebben met een aantal geïnteresseerde mensen gesproken over de mogelijke verkoop van ons totale belang in Beingmate, maar tot nu toe hebben we geen koper kunnen vinden”, meldt Miles Hurrell, de directeur van Fonterra, over de gang van zaken. “Als gevolg daarvan overwegen we nu een deel van ons bedrijf op de aandelenbeurs te verkopen en moeten we, zoals vereist door de lokale noteringsregels, onze intentie vooraf aankondigen.”

Afhankelijk van de vraag naar de aandelen, is het volgens de marktregels van de Chinese Shenzhen Stock Exchange alleen mogelijk om iedere 90 dagen tot 1% direct op de beurs te verkopen, of tot 2% in een enkel blok om de 90 dagen. Transacties van meer dan 5% kunnen worden gedaan aan een individuele partij in een zogenaamde ‘off-market transactie’.

Honderden miljoen verlies

“China zal altijd een van onze belangrijkste markten blijven. We doen hier goede zaken en zijn nog steeds zeer gefocust op de regio’s in China waar we kunnen slagen”, zegt Hurrell. Fonterra kocht het belang in Beingmate in 2015 voor €440 miljoen. Dit in de hoop te profiteren van de lucratieve markt voor babyvoeding. Beingmate boekte vervolgens enorme verliezen, waarna de waarde van de aandelen daalde tot €134 miljoen (-67%).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here