De speelfilm over het leven van Queen-zanger Freddie Mercury is afgelopen weekend in de Chinese bioscopen verschenen. Maar veel scènes uit de biografiefilm zijn door de Chinese overheid gecensureerd.

Zo wordt er in de Chinese versie van Bohemian Rhapsody niet gesproken over homoseksualiteit. Als Mercury zijn bandleden vertelt dat hij aids heeft, valt in de Chinese bioscopen het geluid weg en verdwijnt de ondertiteling.

Ook een scène waarin Mercury zich als vrouw verkleed, is in China niet te zien. Al met al is de film ruim drie minuten korter dan het origineel,schrijft de New York Times.

Chinese bezoekers van de speelfilm reageren verontwaardigd op de aanpassingen. Sun Jing, een 26-jarige kantoormedewerkster uit Beijing, zegt tegen de New York Times: “Ik kijk naar een filmbiografie en wil daarom een authentiek beeld krijgen. Onderdelen van zijn leven verdwijnen nu onverklaarbaar uit het verhaal.”

Het productiebedrijf 20th Century Fox, dat de film in China heeft uitgebracht, zegt niet te willen reageren op de aanpassingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here