Bron:RTLNiews

De politie in de Chinese hoofdstad Beijing was zó tevreden met de prestaties van politiehond Huahuangma, dat ze haar hebben gekloond. De puppy is nu begonnen aan de training.

Huahuangma wordt door de Chinese politie omschreven als ‘de Sherlock Holmes’ onder de politiehonden. De 7 jaar oude hond hielp bij het oplossen van 12 moordzaken en 20 andere onderzoeken. Daarom werd besloten om haar te klonen.

En dat lukte: op 19 december werd puppy Kunxun geboren. Ze woog 540 gram en was 23 centimeter, meldt Sinogene Biotechnology, het bedrijf dat de pup kloonde. Om haar te klonen werden wat huidcellen van de moeder afgenomen. Het dna van Kunxun is voor 99 procent hetzelfde als de moeder.

Na al beter

Eerder deze maand werd Kunxun overgebracht naar de politie-academie om te beginnen met de training. Ze doet het ‘nu al beter dan niet-gekloonde honden’, zegt één van de onderzoekers.

Als de puppy door de training komt, kan ze als tien maanden oude politiehond aan de slag. Kunxun is sowieso de eerste gekloonde politiehond van China, maar niet van de wereld. In 2007 werd in Zuid-Korea de eerste politiehond gekloond, sinds 2011 werkt er een klein leger van gekloonde speurhonden op een vliegveld.

Beroemde filmhond in China gekloond

Ook de Chinese filmindustrie gebruikt gekloonde honden. Zoals Juice.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here