Bron:NRC

In China zijn zaterdag 30 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld, een stijging ten opzichte van een dag eerder. Het ging daarbij om 25 gevallen bij reizigers vanuit het buitenland, en vijf binnenlandse besmettingen. Dat heeft de Chinese nationale gezondheidscommissie zondag gemeld, schrijft Reuters.

Zaterdag meldde de commissie 19 nieuwe gevallen. De binnenlandse besmettingen werden vastgesteld in de zuidelijke provincie Guangdong. Het dodental is opgelopen met drie, tot in totaal 3.329. In totaal zijn in China 81.669 besmettingen met het coronavirus geconstateerd.

Hoewel het aantal nieuwe diagnoses al weken veel lager ligt dan tijdens de piek van de Chinese epidemie in februari, groeien zorgen om het feit dat het land er niet in slaagt de uitbraak geheel uit te roeien. Vrees voor een tweede golf van besmettingen neemt toe.

De import van Covid-19 door reizigers vanuit het buitenland, is daarbij een bron van zorg. China heeft zijn grenzen nagenoeg geheel gesloten voor buitenlanders. Bij de meeste geïmporteerde gevallen gaat het om Chinese staatsburgers die terugkeren uit het buitenland.

Bovendien maken Chinezen zich zorgen over patiënten zonder ziekteverschijnselen. De federale regering in Beijing dringt er bij plaatselijke autoriteiten op aan patiënten zonder symptomen op te sporen en te isoleren. Volgens de commissie zijn zaterdag 47 van dergelijke gevallen vastgesteld. Een dag eerder waren dat er 64.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here