Bron:NU.nl 

Google verplaatst een deel van de productie van zijn slimme thermostaat Nest en serverhardware van China naar Taiwan en Maleisië, schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen.

Het gaat waarschijnlijk om het deel van de hardware dat bestemd is voor de Amerikaanse markt. Google zou een deel van de productie van zijn moederborden al naar Taiwan hebben verplaatst.

Google zou daarmee de importtarieven die de Amerikaanse president Donald Trump China heeft opgelegd willen ontwijken. Het bedrijf zou zich ook zorgen maken om de steeds agressievere houding van de Chinese overheid jegens Amerikaanse bedrijven.

De Verenigde Staten waarschuwden onlangs voor de veiligheidsrisico’s van Chinese moederborden, maar volgens Bloomberg speelde dat geen rol bij de beslissing.

Daarnaast zou Nintendo de productie van zijn Switch-spelcomputer in China naar andere delen van Azië verplaatsen, schrijft The Wall Street Journal.

Begin mei verhoogde president Trump het importtarief voor bepaalde producten uit China van 10 naar 25 procent. Volgens onderzoek van de New York Federal Reserve zijn de tarieven goed voor 106 miljard dollar (ruim 95 miljard euro) aan extra kosten voor Amerikaanse huishoudens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here