Bron:circusweb.nl

Door:Jan Plug

Het Groot Kerstcircus den Haag hebben we al in vele varianten gezien, dit jaar komt er een bijna compleet Chinees ensemble naar het Malieveld. De Duitse producenten Thomas Schütte en Raoul Schoregge geven dit jaar invulling aan de voorstelling. Technisch directeur wordt Sandor Donnert. Producent Hillenaar Circus events die de laatste 5 jaar invulling gaf aan de show, heeft dit jaar vooral een adviserende rol vanaf de zijlijn.

Was het afgelopen jaar nog het circus Vegas uit Ierland dat werd ingezet als publiekstrekker, komt er dit jaar een weer compleet nieuwe soort show. Producent Thomas Schütte verdiende zijn sporen vooral bij het Duitse circus Roncalli en reisde zelfs ook ooit met de tweede kleinere unit van Circus Roncalli door Duitsland. Raoul Schoregge is naast dat hij zelf ook clown is al jaren producent van verschillende Chinese shows in Duitsland. Technisch directeur Sandor Donnert reist momenteel met de Magical world of Circus door ons land. Samen durven zij het aan om op het Malieveld een kerstproductie neer te zetten.

Van 11 oktober t/m 1 december staat het Cirque du Soleil met de show Totem op het Malieveld, als die hun tentencomplex hebben afgebouwd en het Malieveld weer leeg achterlaten rijd de stoet van het Groot Chinees Kerstcircus het Malieveld op om daar op te bouwen en voorstellingen te geven van 20 december t/m 1 januari. Zo is er maar liefst 3 maanden circus op het Malieveld en dat zijn belangrijke inkomsten voor Staatsbosbeheer die het Malieveld onder zijn beheer heeft, van de demonstraties op het Malieveld hebben zij  tenslotte geen inkomsten om het terrein te kunnen onderhouden. De stad den Haag geeft het Cirque du Soleil €150.000 subsidie, de stad den Haag stoot hiermee wel Rotterdam van de Troon als Circusstad.

Binnenkort zijn ook de officiële websites online om kaarten te boeken en meer informatie te krijgen, natuurlijk wordt u ook door Circusweb op de hoogte gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here