Bron:BD.nl

Zesdaags programma China

Daarnaast gaat de wethouder, ditmaal vergezeld door burgemeester Jack Mikkers en een ‘kleine ambtelijke delegatie’, naar de finish in het weekend van 14 en 15 september in Madrid. Dan wordt ook officieel de start van de volgende ronde overgedragen aan de Nederlandse overheden. Naast het protocollaire deel moet er ook informatieoverdracht plaatsvinden. De bezoeken kosten de gemeente achthonderd euro per persoon.

B en W stelt ook voor om burgemeester Mikkers en wethouder Jan Hoskam (financiën en economische zaken) af te vaardigen voor een handelsreis naar de Chinese provincie Jiangsu. De provincie en De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij organiseren daar een zesdaags programma tussen 31 oktober en 5 november. De reis biedt volgens B en W ‘ondernemers een platform voor het leggen van nieuwe handelsrelaties met China en het uitbouwen van bestaande contacten’.

Wuxi

In de afgelopen maanden heeft Den Bosch de banden met China aangehaald, onder meer door het WK Archery, zo schrijft B en W in het raadsvoorstel. Een Chinese delegatie van vijftien personen uit Jiangsu bezocht het evenement. Volgens B & W ligt de focus daarbij op datascience en Den Bosch als Datastad. Zo zouden vier Chinese bedrijven interesse hebben in concrete samenwerking met de JADS en wil één bedrijf gesprekken over een vestiging in Den Bosch. Ook twee Bossche bedrijven oriënteren zich op een vestiging in China, zo schrijft B en W. Op de reis gaan bestuurders van de vijf Brabantse steden mee, bedrijven en grote Brabantse kennisinstellingen als de JADS mee.

Daarnaast willen de Bossche vertegenwoordigers ook bezoek brengen aan Wuxi, waarmee Den Bosch een vriendschapsband heeft. Naast de twee bestuurders wordt voorgesteld ook maximaal twee ambtenaren af te vaardigen. De kosten van de reis zijn vierduizend euro per persoon, wat het totaal voor de gemeente op zestienduizend euro brengt. De reis wordt wel iets ingekort om ook de tweede editie van de Bossche Dataweek bij te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here