Bron:NU.nl

Inwoners van Hongkong hebben maandag de demonstraties tegen een omstreden wetsvoorstel en de regioregering hervat. Ook afgelopen weekend werd actiegevoerd. Het kwam tot harde confrontaties tussen de betogers en de politie.

De politie werd zondag bekogeld met diverse projectielen, waaronder bakstenen en twee molotovcocktails. De oproerpolitie moest meerdere malen ingrijpen om menigten uiteen te drijven. Er werd onder meer traangas ingezet.

De demonstranten gebruiken guerrillatactieken bij hun acties. In kleine groepjes werden manifestaties opgezet. Zodra de oproerpolitie naderde, vluchtten de actievoerders.

In sommige gevallen werden groepen achternagezeten door de politie. Een van de groepen werd ingesloten bij een metrostation, waarna agenten met rubberen kogels begonnen te schieten. Een onbekend aantal personen is vervolgens opgepakt.

Onduidelijk hoeveel gewonden er zijn gevallen

Het is niet duidelijk hoeveel personen gewond geraakt zijn. Op sociale media circuleren foto’s van meerdere gewonden. Zeker één agent heeft verwondingen opgelopen.

Onder meer op de internationale luchthaven van Hongkong zijn de acties maandag hervat. Al sinds vrijdag worden er acties op het vliegveld georganiseerd. Demonstranten willen maandagavond ook bijeenkomen bij het hoofdkantoor van de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here