Bron:want.nl

Door:Ilona Braam

Het is de afgelopen tijd behoorlijk turbulent geweest voor Huawei en er is vooral onduidelijkheid over hoe het nu precies allemaal zit. Eerder dit jaar belandde het Chinese bedrijf op een zwarte lijst in Amerika. Dat betekende praktisch gezien dat ze geen Amerikaanse producten meer konden kopen voor hun smartphones, waaronder het Android besturingssysteem van Google. Dit heeft ertoe geleid dat Huawei in het vierde kwartaal van het jaar komt met zijn eerste smartphone met een eigen besturingssysteem.

Goed nieuws of toch niet?

Wat vooral voor veel onduidelijkheid zorgt zijn uitspraken en acties van Trump die elkaar tegen lijken te spreken. Zo liet de president eind juni weten dat Amerikaanse bedrijven toch hun producten aan Huawei mochten verkopen, wanneer er geen reden was om aan te nemen dat dit problemen zou opleveren met betrekking tot de nationale veiligheid. We zijn nu echter alweer een tijdje verder en Huawei heeft nog steeds niks kunnen kopen van die Amerikaanse bedrijven.

Toch maar eigen Huawei OS

In verband met andere recente ontwikkelingen en Trump tweets lijkt het er overigens ook niet op dat het er binnenkort beter op gaat worden. Hiermee wordt Huawei redelijk gedwongen om dan toch maar verder te gaan met de plannen voor een eigen besturingssysteem. Het Chinese bedrijf zou overigens al jaren bezig zijn met een Androidalternatief. De ontwikkelingen van de laatste tijd lijken ervoor gezorgd te hebben dat ze hun eigen systeem sneller dan verwacht op de markt brengen.

Huawei HongMeng vs. Android

Maar ook daar vinden we weer redelijk wat onduidelijkheid. Toen Huawei de handelsnaam HongMeng registreerde in Europa, werd ervan uitgegaan dat dit de naam was van de Android vervanger. Een paar weken geleden liet Huawei’s Catherine Chen echter weten dat HongMeng niet ontwikkeld is voor smartphones, maar voor industrieel gebruik met een focus op de veiligheid. De Chinese krant Global Times liet vervolgens onlangs weer weten dat het HongMeng besturingssysteem op 9 augustus onthuld zal worden tijdens Huawei‘s Developer Conference en dat we de eerste HongMeng smartphone in het vierde kwartaal van het jaar kunnen verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here