Bron:Telegraaf

AMSTERDAM – Update 22.24 uur – Een vlucht van KLM richting Hongkong is donderdag plotseling omgekeerd toen het toestel de Russische grens naderde. Volgens KLM was dat om een ’technische reden’.

Het vliegtuig, vlucht KL887, vertrok rond 18.00 uur en draaide om in het oosten van Wit-Rusland. Uiteindelijk is het Boeing-toestel veilig geland op Schiphol.

Vlucht KL888 vrijdagmiddag, van Hongkong naar Amsterdam, is geannuleerd. Die vlucht had met hetzelfde toestel plaats moeten vinden.

Volgens een KLM-woordvoerder gaat het om ’een technische reden’. „Op Schiphol hebben we alle faciliteiten om dat op te lossen. Het toestel was net anderhalf uur onderweg, dus het was beter om terug te vliegen. Er is geen gevaar geweest voor passagiers.” Welke technische reden er was, wil de woordvoerder niet zeggen. „Daar doen we nooit uitspraken over.”

De passagiers kunnen vrijdag alsnog naar Hongkong, belooft de woordvoerder. „Er wordt nu opvang voor ze geregeld, de passagiers worden begeleid naar een hotel. Ze krijgen een nieuwe boeking en vliegen vrijdag naar Hongkong.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here