Bron:demorgen.be

In China zijn vorige maand 91.000 elektrische voertuigen verkocht. In dit tempo komt het land dit jaar al aan twee miljoen verkochte elektrische voertuigen, een enorme stijging in vergelijking met vorig jaar.

In januari werden in China 91.175 elektrische voertuigen voor passagiers verkocht. Met commerciële voertuigen erbij komt de teller zelfs op 96.000. Een record, zelfs in de kalmste maand van het jaar.

Geëxtrapoleerd naar een volledig jaar zou China uitkomen op 1,8 tot 2 miljoen verkochte elektrische voertuigen. In 2018 werden er 1,26 miljoen elektrische voertuigen verkocht, volgens cijfers van de Chinese Vereniging voor Autofabrikanten. Of hoe het land in een jaar tijd een enorme sprong voorwaarts maakt.

Record

Nergens ter wereld worden meer auto’s verkocht dan in China. Het totale aantal verkochte voertuigen is met 15 procent gedaald in vergelijking met twaalf maanden geleden maar de verkoop van elektrische voertuigen blijft stijgen.

Het marktaandeel van elektrische voertuigen neemt dus razendsnel toe. Volgens sommige analisten kan in 2025 de helft van de verkochte auto’s in China al elektrisch zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here