Bron:linda.nl

Door:Marlie van Zoggel

De verkoopcijfers van Versace zouden zomaar een flinke knauw kunnen krijgen. Het bekende modehuis ligt onder vuur in China vanwege de tekst achterop een T-shirt dat zij verkopen.

Op het shirt worden Hong Kong en Macau als aparte landen aangemerkt en daar zijn de Chinezen niet van gediend.

VERSACE

Macau en Hong Kong gelden als autonome regio’s binnen China. Nadat foto’s van de T-shirts voor een storm aan kritiek zorgden op social media, werd het shirt direct uit de verkoop gehaald. De resterende voorraad is vernietigd en zowel het bedrijf als Donatella Versace zelf hebben hun excuses aangeboden voor de misser.

SAMENWERKINGEN OPGEZEGD

Het kwaad lijkt echter al geschied. Verschillende Chinese influencers hebben hun samenwerking met het bedrijf opgezegd, onder wie Yang Mi, een actrice met meer dan honderd miljoen volgers. In een reactie laat ze weten dat ‘de territoriale integriteit en soevereiniteit te allen tijde heilig en onschendbaar zijn.’

OOK ANDERE LABELS ONDER VUUR

Versace is niet het enige merk dat onder vuur ligt. De Chinezen ontdekten dat ook bij andere modelabels, zoals Givenchy en Coach, Hong Kong en Taiwan als aparte landen worden aangemerkt. Ook hier besloten influencers hun contract met de modehuizen te beëindigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here