Bron:NU.nl 

De Nederlandse speelfilm De dirigent van regisseur Maria Peters is verkocht aan China. De film zal daar in meerdere bioscopen gaan draaien.

“Dat de film waar je zo hard aan gewerkt hebt, overal gezien en gewaardeerd wordt, is het grootste compliment dat je kunt krijgen”, zegt Peters in een interview met de Telegraaf.

Haar echtgenoot Dave Schram die producent is van De Dirigent, laat weten erg blij te zijn met het nieuws. Ik ben heel trots. Het zou een bekroning op ons werk zijn als Brico’s verhaal wordt doorverteld door middel van deze film.”

Het biografische drama over Antonia Brico, die in de jaren twintig van de vorige eeuw als eerste vrouw een symfonieorkest dirigeerde, zal ook in Taiwan, Zuid-Korea en Japan op het witte doek worden uitgebracht.

De Dirigent is niet de eerste Nederlandse film die te zien zal zijn in de Chinese bioscopen. Eerder werd al bekend dat Prooi van regisseur Dick Maas aangekocht werd door het land.

Nog meer buitenlandse interesse

Daniëlle Raaphorst, die met haar bedrijf Incredible Film verantwoordelijk is voor de verkoop van beide films, laat aan de krant weten dat De Dirigent nog meer buitenlandse interesse heeft. “We zullen de film tijdens het Festival van Cannes dan ook aan potentiële kopers vertonen tijdens een marktscreening.”

Volgens Raaphorst denkt dat er twee redenen zijn voor het succes van de film in het buitenland. “De dirigent straalt een luxe uit die aan Hollywoodfilms doet denken. Daarnaast spreekt het verhaal van Antonia Brico en haar strijd om gelijkheid internationaal aan.”

De Dirigent trok in de Nederlandse bioscopen zo’n 115.000 bezoekers. Peters maakte eerder films als Sonny BoyKruimeltje en Pietje Bell.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here