Bron:tweakers.net

Phison Electronics heeft aangekondigd dat al zijn geheugencontrollers compatibel zijn met de geheugenchips van het Chinese Yangtze Memory Technology Company. De twee bedrijven zijn daarnaast van plan om gezamenlijk opslagproducten te produceren.

Phison stelt dat zijn samenwerking met YMTC, dat gevestigd is in Wuhan, zal beginnen met de productie van opslagproducten voor consumenten, meldt DigiTimes. Uiteindelijk zal de samenwerking worden uitgebreid met de productie van meer high-end-producten, waaronder enterprise-opslag.

De geheugencontrollers van Phison ondersteunen nu de 64-laagse 3d-nand-chips van de geheugenproducent, die sinds 2019 in massaproductie zijn. Ook biedt Phison ondersteuning voor de qlc-geheugenchips met 128 lagen van YMTC. Die laatstgenoemde chips zijn gebaseerd op YMTC’s eigenXtacking 2.0-technologie, en werden in april aangekondigd.

YMTC werkt al samen met andere Taiwanese techbedrijven, waaronder Adata en Silicon Motion Technology. Het laatstgenoemde bedrijf produceert ook geheugencontrollers. Volgens DigiTimes heeft Tsinghua Unigroup, een chipbedrijf waarin de Chinese staat een meerderheidsbelang heeft, een controlerend belang in YMTC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here