Bron:limburger.nl

Vanaf 2 oktober maakt drs. L. Canisius in twintig bijeenkomsten met de deelnemers een reis door verleden en heden van China in Bibliotheek Ligne in Sittard.

China, het rijk van het midden. Wat is bekend over dit land, dat zo nadrukkelijk de leidende positie in de wereld wil opeisen? Hoe is Xi Jinping te beoordelen? Wat is de plaats van China in de wereld, wat kan het land betekenen voor de wereld en hoe zijn de doelen die China zichzelf stelt te beoordelen? Bovenal, waardoor wordt China gedreven?

Om bovenstaande vragen te kunnen beoordelen wordt op geheel eigen en indringende wijze door drs. L. Canisius een onderzoek gedaan naar de historische wortels van China, van eerste keizer tot Xi Jinping. Verleden en heden in China zijn onlosmakelijk verbonden eenheden, zonder welke we het hedendaagse China niet kunnen begrijpen. De cursusleider heeft lesgegeven aan het Kleesj en daarna Trevianum. De cursus start op woensdag 2 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de Stijlkamer van Bibliotheek Ligne en de laatste datum is 11 maart 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here