Bron:AD

Samsung Electronics is volledig gestopt met de productie van mobiele telefoons in China. Dit verklaarde de elektronicareus vandaag tegenover persagentschap Reuters. Samsung zou in het land te veel hinder ondervinden van de toenemende concurrentie van Chinese merken.

De beslissing van Samsung om zijn laatste Chinese fabriek in de stad Huizhou te sluiten, komt niet geheel onverwacht. In juni werden de productie en het aantal werknemers in Huizhou al teruggeschroefd, en in 2018 sloot Samsung al een andere fabriek in China.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou stoppen met de productie van telefoons in China omdat het in China in hoog tempo marktaandeel verliest ten gunste van lokale spelers als Huawei en Xiaomi.

Samsung laat in een verklaring weten dat de productielijnen naar andere productiefaciliteiten in de wereld worden verplaatst. Details hierover geeft het bedrijf verder niet, maar bekend is dat de elektronicareus in de voorbije jaren fors heeft geïnvesteerd in fabrieken in lageloonlanden, zoals India en Vietnam.

Het nieuws betekent overigens niet per se dat er voortaan geen enkele Samsung-telefoon in China meer wordt gemaakt. Budgettoestellen als de Galaxy A10s en A6s worden bijvoorbeeld niet door Samsung zelf geproduceerd, maar in licentie door Chinese bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here