Sanya, ook gekend als het Chinese Florida, ontving van januari tot mei bijna 280.000 toeristen, een stijging met 70 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De meeste buitenlandse toeristen aan het meest zuidelijke punt van het eiland Hainan komen uit Rusland, Taiwan en Hong Kong, zo meldt China News Service.

De Commissie voor toerismeontwikkeling in Sanya zei dat de aanzienlijke stijging toe te schrijven is aan de inspanningen voor ecologische sensibilisering, betere dienstverlening van lokale reisagentschappen, evenals gerichte promotie van de stad.

Sanya ontving de voorbije jaren steeds meer buitenlandse toeristen, vooral in 2017 toen de maandelijkse stijging maar liefst steeg van 47 naar 96 procent.

Toch blijft het aandeel buitenlandse toeristen eerder beperkt; van de laatste zeven jaren bedroeg dat aantal alleen in 2011 meer dan 5 procent, aldus de Commissie.

Vergeleken met andere tropische bestemmingen als Phuket, de Malediven en Guam, heeft Sanya wel het prijsvoordeel, maar ligt het nog achter op het vlak van internationaal niveau, zowel in de dienstverlening als in de voorzieningen.

(Bron:Gbtimes)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here