Bron:AD

Door overstromingen en modderstromen zijn in het zuiden van China honderdduizenden mensen geëvacueerd en tientallen mensen gedood of vermist. Dat melden Chinese staatsmedia.

Het slechte weer heeft grote schade aangericht in toeristische gebieden die al eerder waren geteisterd door maandenlange reisbeperkingen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Stortbuien veroorzaakten overstromingen en modderstromen waardoor 230.000 mensen naar een andere plek moesten worden overgebracht en meer dan 1300 huizen zijn verwoest, aldus staatspersbureau Xinhua.

In het zuiden van de autonome regio Guangxi Zhuang werden zes doden gemeld en één vermiste, meldt Xinhua. Op de populaire bestemming Yangshuo liepen straten onder, waardoor bewoners en bezoekers gedwongen werden het gebied op bamboevlotten te verlaten. De lokale overheid zei dat meer dan duizend hotels zijn overstroomd en dat ten minste 30 toeristische locaties zijn beschadigd.

Het Chinese ministerie van noodbeheer schat dat de economische schade inmiddels meer dan 500 miljoen euro bedraagt. In de provincie Hunan zijn minstens dertien mensen omgekomen en nog eens acht mensen worden vermist of zijn gedood in de zuidwestelijke provincie Guizhou, volgens de lokale hulpdiensten.

De zware stortbuien begonnen begin juni en hebben in 110 rivieren geleid tot gevaarlijk hoge waterstanden, meldt Xinhua. In het zuiden wordt de komende dagen nog meer regen verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here