Brom: telegraaf

NEW YORK – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst de handel ingegaan. President Trump meldde vrijdag met zijn Chinese tegenhanger Liu He te overleggen.

Op de financiële markten wordt gehoopt dat de twee economische grootmachten een gedeeltelijke handelsdeal kunnen sluiten.

De Amerikaanse dollar zakte 0,3% tegen de Chinese renminbi.

Een Chinese delegatie onder leiding van vicepremier Liu He is aangekomen in Washington voor overleg met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer. Het is voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau overleg voeren.

Huawei

Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat het Witte Huis bereid zou zijn een deal met China te sluiten rond valutapolitiek als onderdeel van een gedeeltelijk handelsakkoord. De Amerikanen zouden afzien van importtarieven die volgende week moeten ingaan.

Daarnaast zou president Donald Trump toestemming hebben gegeven aan sommige Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met het Chinese technologieconcern Huawei, dat eerder op een zwarte lijst werd gezet door Washington.

Bij de bedrijven is er aandacht voor het kwartaalbericht van Delta Air Lines. Daarbij vielen de vooruitzichten zwakker uit dan verwacht. Het aandeel verloor 4,6 procent. Andere luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines leverden tot 1,4 procent in.

Ook voedingsproducent Hormel Foods (min 0,8 procent) en staalconcern U.S. Steel (plus 1,1 procent) openden de boeken. De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems stond 2 procent in het rood na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here