Bron:NU.nl

De Amerikaanse president Donald Trump zal volgens persbureau Reutersdeze week een nieuw decreet voor een verbod op spionagetelecom ondertekenen. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met telecomgiganten als Huawei.

Om dat plan te realiseren zou er een beroep gedaan worden op de International Emergency Economic Powers Act, die de president de bevoegdheid geeft om de handel te reguleren als antwoord op een noodsituatie die de Verenigde Staten bedreigt.

Volgens de Amerikanen wordt de apparatuur van het Chinese Huawei – de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld – door de Chinese staat gebruikt om te spioneren. Huawei heeft die beschuldigingen ontkend.

In augustus tekende Trump al een decreet voor het verbod op gebruik van apparatuur van Huawei en een andere Chinese leverancier, ZTE Corp, door de Amerikaanse overheid.

Ook hebben de Verenigde Staten andere landen actief aangespoord om de apparatuur van Huawei niet te gebruiken in de volgende generatie 5G-netwerken die volgens de Amerikanen onbetrouwbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here