Bron:hartvannederland.nl

Rick Geurtsen en Michael-Robbert Brans lopen op 18 mei een halve marathon van 21 km over de Chinese Muur, de wereldberoemde Great Wall Marathon. Rick, die na een motorongeluk een onderbeen mist, doet dat op een prothese. Kanker beroofde Michael-Robbert van een been en hij gaat de Muur bedwingen met behulp van krukken.

Ze nodigen iedereen uit om samen met hen de Runwithus2challenge te doen. Daar kan iedereen aan deelnemen en ze kunnen zelf beslissen waar ze de marathon lopen. “Want als wij het kunnen, kan iedereen het!”

Laagdrempelig

De twee mannen leerden elkaar kennen bij een sportvereniging en besloten om samen een challenge te organiseren om anderen te motiveren om meer te bewegen. Door middel van een app proberen ze de challenge laagdrempelig te houden, want ‘niet iedereen kan naar China om de marathon te lopen. Op deze manier kunnen deelnemers overal meedoen”, vertelt Michael-Robbert.

Met hun eigen deelname plus de challenge willen ze de boodschap uitdragen dat sport voor iedereen toegankelijk is, ongeacht je beperking, leeftijd of ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here