Bron:1Limburg

Autofabrikant VDL Nedcar in Born heeft in de zoektocht naar nieuwe klanten de ogen nadrukkelijk op China gericht. Dat zegt directeur Paul van Vuuren donderdag in L1mburg Centraal.

Op 17 juni kwam naar buiten dat BMW van haar langlopend contract met de fabrikant in Born af wil. BMW wil in 2023 stoppen met de productie van de X1 in Born, terwijl de contractuele afspraak hierover loopt tot 2030.

Vergevorderd

Met welke klanten hij praat, wil Van Vuuren niet zeggen. Wel geeft hij aan dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. Nedcar denkt een goede partij te zijn voor de Chinezen gezien de kwaliteit die in de autofabriek wordt afgeleverd, zegt de directeur.

Nieuw contract

De drie mini-modellen worden wel in Born tot 2023 gebouwd. Het is voor Van Vuuren nu zaak om na 2023 een nieuw contract met BMW vast te leggen. Nedcar is hoopvol dat dat lukt, zeker ook omdat moederbedrijf VDL achter Nedcar staat.

Nieuwe opdrachtgevers

Om minder afhankelijk te zijn van BMW aast Nedcar naar nieuwe opdrachtgevers. Zeker als de uitbreiding van het terrein klaar is, kan de autofabrikant twee of drie nieuwe opdrachtgevers faciliteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here