Bron:AD

Door:Tonny Peeters

De geboorte van de babypanda in Ouwehands Dierenpark in Rhenen zorgt voor extra werk in Asten. Bamboo Giant importeerde tweehonderd kilo proteïnerijke scheuten uit China.

De twee panda’s in Rhenen worden al jaren verwend, weet eigenaar Bennie Nielen van Bamboo Giant. Daar is een schepje bovenop gedaan nu er drie weken geleden een babypanda is geboren. De panda drinkt nu nog moedermelk en is dus afhankelijk van de gezondheid van moeder. Om die optimaal te houden importeerde Nielen extra dikke bamboescheuten vol proteïne uit China.

,,Ik heb een kweker uit China in mijn netwerk”, zegt Nielen. ,,Vorig jaar oktober ben ik nog bij hem geweest. Hij levert dikkere scheuten dan wij in Nederland kunnen kweken en dat is beter voor de moeder.” Nielen is blij met de nieuwste klus. Hij heeft de nieuwe pandatelg nog niet gezien. De Astenaar wil het personeel van de dierentuin daarmee ook niet lastigvallen. De dieren zijn gebaat bij rust en regelmaat.

Genoeg te leveren

Daarnaast kreeg de eigenaar deze week veel vragen naar aanleiding van een voorval in Calgary Zoo. Daar worden panda’s teruggestuurd naar China omdat het voer niet geleverd kan worden door de coronapandemie. Ouwehands Dierenpark hoeft absoluut niet te vrezen voor zo’n scenario, bezweert Nielen. ,,Wij kunnen genoeg leveren. Iedere week zes- tot zevenhonderd kilo.”

Door de coronacrisis heeft Nielen er extra werk bij gekregen. Hij levert nu wekelijks 600 kilo aan de dierentuin in Moskou. ,,De dierentuin daar vroeg toen of wij konden helpen. Dat kan, want we hebben de afgelopen jaren onze velden allemaal uitgebreid. We willen graag helpen, maar die dierentuin valt wel als eerste af als we het moeilijk krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here