Bron:AD

In het centrum van Hongkong zijn op meerdere plekken confrontaties tussen de politie en demonstranten. In treinstations, winkelcentra en in het centrum zijn veel actievoerders op de been, meldt de krant South China Morning Post.

Sommige demonstranten gooien met stenen naar de politieagenten. Ook worden op Pedder Street obstakels voor de politie neergezet. Er worden amper zichtbare visdraden over de weg gespannen om mensen tegen te houden en er wordt karton verbrand om een muur van vuur te creëren.

Niet ver daarvandaan zijn andere demonstranten bezig met een vreedzame mars richting de Amerikaanse ambassade. Deze groep vraagt hulp aan de Verenigde Staten om Hongkong te bevrijden van China. Bij de ambassade hieven de actievoerders het Amerikaanse volkslied aan.

De afgelopen dagen kwam het ook al tot ongeregeldheden tussen demonstranten en de oproerpolitie. De regeringsleider van Hongkong, Carrie Lam, kondigde onlangs aan om de omstreden wet in te trekken die uitlevering aan moederland China mogelijk moet maken, maar dat doet het protest niet luwen. De betogers willen minder bemoeienis van China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here