Bron:voetbalprimeur.nl 

Wout Weghorst hoopt op een terugkeer in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De vorige keer overleefde hij de laatste schifting niet, maar de spits van VfL Wolfsburg staat er na afgelopen weekend goed op.

Weghorst eindigde het Bundesliga-seizoen met een hattrick tegen FC Augsburg (8-1), waarmee hij zijn seizoenstotaal opvijzelde naar zeventien competitietreffers. “Een supergoede afsluiting van een heel mooi jaar”, zegt Weghorst, die volgend seizoen de Europa League ingaat met Wolfsburg, tegen De Telegraaf.

De lange spits heeft het naar zijn zin in Wolfsburg. “Het zou goed kunnen dat er weer interesse komt, maar daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Ik voel me goed hier. Ik word binnen de club heel erg gewaardeerd en kan me in de Bundesliga goed ontwikkelen”, aldus de oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ. “De club heeft me laten weten dat ze graag mijn contract willen openbreken en verbeteren. Daar spreekt veel waardering uit.”

Het seizoen is nog niet afgelopen voor Weghorst. Hij hoopt op een plekje bij Oranje, dat begin juni de eindronde van de Nations League speelt. “De club vertrekt morgen (maandag, red.) naar China voor een trip, maar ik ga niet mee met het oog op de trainingsstage met de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ik ga lekker trainen en hoop dat ik ook weer eens de definitieve selectie haal. De laatste keren is dat niet gelukt. Ik voel me fit en ik ben goed in vorm.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here